>

Auto stakla za sve tipove vozila

AUTO STAKLA

ASTRA AUTO DOO ima široku ponudu autostakala sa kojima snabdeva fizička i pravna lica. Nudimo stakla za preko 50 proizvođača automobila, kamione i kombije.

Stakla se proizvode u renomiranim evropskim i svetskim fabrikama, kao što su Pilkington, Saint Gobain, Guardian I XYG. Mi vam nudimo prepoznatljiv kvalitet I najniže cene. Cene stakala su pristupačne, a kvalitet ne zaostaje.


Stakla navedenih proizvođača sa kojima sarađujemo, imaju određene karakteristike koje je bitno spomenuti. Samo neke od njih jesu pojačana zvučna izolacija, povećana vidljivost, smanjenje uticala sunčevih zraka, ali i bolji opšti izgled samog vozila.

  • xyg auto stakla
  • saint-gobein auto stakla
  • pilkington auto stakla
  • Gardijan auto stakla

DIJAGRAM POZICIJA AUTOMOBILSKIH STAKALA

vRSTE STAKALA

prednji-vetrobran-senzor-astra-auto
PREDNJE VETROBRANSKO STAKLO
astra-auto-bocna-stakla
BOČNA STAKLA
astra-auto-zadnji-vetrobran
Zadnje vetrobransko staklo
astra-auto-panorama
panorama

PREDNJE VETROBRANSKO STAKLO

prednji-vetrobran-za-sva-vozila
Prednje vetrobransko staklo na svakom automobilu, kamionu mora biti kvalitetno. Delovi auto stakla moraju biti visokog kvaliteta kako bi se održala trajnost kada ste na putu. Mnogobrojne inovacije su počele da se koriste u evoluciji stakala a sve sa ciljem poboljšanja kvaliteta i bezbednosti. Svaki automobil može imati više vrsta prednjem vetrobranskog stakla. Vetrobransko staklo se razlikuje u zavisnosti od karoserije auta, da li je auto Limuzina, Hečbek, Karavan, Kupe, Kabrio. Pored toga razlikuje se i u opremi koju staklo može da ima, kao i u razliičitim senkama na staklu.

Oprema na prednjem vetrobranskom staklu može biti:

Senzor za kišu i/ili za svetla, Kamera, Grejač metlica brisača tvor za broj šasije, GPS

Senke na staklu:

Providna, Sa zelenom senkom sa ili bez gorne bordure, Sa plavom senkom sa ili bez gornje bordure, Solarno (Zaštita od UV zračenja).

BOČNA STAKLA

astra-auto-bocno-staklo

LEPTIR STAKLO

Leptir staklo može biti u šasiji ili u vratima, a može se naći i na prednjoj bočnoj i na zadnjoj bočnoj strani vozila. Leptir stakla se montiraju na bočnim stranama vozila, najčešće pored prozora koji se uvlače. Leptir stakla su u stvari otvori za ventilaciju na putničkim vozilima. Uloga jeste upravo zadržavanja udobne temperature za sedište vozača i suvozača. Na nekim vozilima svrha bočnih stakala je isključivo kozmetička. Prednost ovih stakala je što vozaču omogućavaju brz pogled na put koji okružuje vozilo. Glavna upotreba jeste i dalje smanjivanje toplote na sedištima automobila.
astra-auto-bocno-staklo-u-vratima

STAKLO U VRATIMA

Ova stakla se nalaze sa strane vozila na vratima. Bočni prozori mogu imati različite oblike i veličine i mogu biti klizni ili stacionirani. Većina savermenih automobila ima električni motor koji pomera prozorsko okno gore-dole, koristeći prekidač koji je kontrolisan od strane putnika. Stariji automobili su imali ručicu kako bi spustili prozor. Klizni prozori, u poređenju sa drugim tipovima auto stakla, najviše liče na zadnje vetrobransko staklo. Ovo pruža pogled unazad za vozače kamiona čije su putničke kabine kraće od tipične putničke kabine sedana, kupea, SUV-a i drugih vozila.
astra-auto-bocno-staklo-u-sasiji

STAKLO U ŠASIJI

Staklo u šasiji je nepokretno, ali u nekim slučajevima, kao što je na slici prikazano može biti na otvaranje kod nekih modela automobila. Većina vozila sa prozorima na vratima imaju staklo u šasiji. Stariji kombiji su opremljeni ručnim mehanizmima za naginjanje, gde je putnik morao da otkači reze da bi naginjali prozor. Međutim, moderni minivani imaju dodatnu kontrolu snage za elektronsko upravljanje nagibnim mehanizmom.

ZADNJE VETROBRANSKO STAKLO

astra-auto-zadnje-vetrobransko-staklo
Zadnje vetrobransko staklo koje se nalazi nasuprot prednjeg vetrobranskog stakla, takođe ima za cilj da štiti putnike, a vozilu pomaže da zadrži svoj kruti okvir koji je bitan zbog stabilnosti. Većina automobila ima zadnje vetrobransko staklo koje je potpuno povezano sa zadnjim delom okvira vozila, dok neki kamioni imaju klizna okna ili oni koji se otvaraju na šarku tako da vazduh može da cirukliše u vozilu ili obezbedi dodatni prostor za veća opterećenja. Neka vozila imaju brisače na zadnjem vetrobranskom staklu da obrišu prljavštinu i vodu sa zadnjeg vetrobranskog stakla, tako da pogled sa zadnje strane nje blokiran. Linije koje se nalaze na zadnjem staklu su grejači koji zagrevaju zadnje staklo i odleđuju ga zimi. Zadnje vetrobransko staklo može biti iz jednog ili iz dva dela, kao što je prikazano na slici i razlikuje se u zavisnosti od karoserije auta, toga da li je auto Limuzina, Hečbek, Karavan, 
Kupe, Kabrio. 

Oprema na prednjem staklu može biti:
TV Antena, Antena, Grejači, GPS

Senke na zadnjim staklima:
Zelena, Plava, Providna, Zatamnjena

PANORAMA

astra-auto-PANORAMA

Servis i ugradnja stakla

Pored prodaje stakala, vršimo i ugradnju i reparaciju stakala.

Prilikom zamene oštećenog vetrobranskog ili drugog auto stakla, na raspolaganju imamo tri boksa u servis garaži, gde naše stručno osoblje preuzima vaše vozilo, nudi najbolju opciju ugradnje stakala, a sve to adekvatnom upotrebom kvalitetnih izolacionih i vezivnih materijala. Za najkraće moguće vreme, rešavamo vaš problem, garantujemo dugovečnost, bezbednost i visoke performanse vetrobrana. Savetovaćemo vas o najadekvatnijem, bržem ili sporijem lepku za ugradnju novog vetrobrana. Reparacija vetrobrana se koristi za saniranje sitnih oštećenja na auto staklima.

Uz svaku našu ugradnju dobijate 5 godina garancije.
saznaj više

ALATI I DODATNA OPREMA ZA UGRADNJU I REPARACIJU AUTO STAKALA

U našoj širokoj ponudi imamo i sve što je potrebno za zamenu bilo kog stakla na vozilu. U ovu ponudu ubrajamo:
Vakuumske hvataljke
Žilete
Prajmeri (Primer)
Pištolj za lepak
Žice
Lepkove
Kedere
Senzore
I druge.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram