Ugradnja
Prilikom zamene oštećenog vetrobranskog ili drugog auto stakla, na raspolaganju su tri boksa u servis-garaži gde će naše stručno osoblje preuzeti Vaše vozilo i ponuditi najbolju opciju ugradnje. Prilikom ugradnje, u mogućnosti smo Vam ponuditi auto stakla više proizvođača.

Nudimo stakla jednog od najvećih svetskih "aftermarket" proizvođača (tzv. druga ugradnja) - XINYI - čiji kvalitet ne zaostaje za originalnim proizvođačima, a cena ovih stakala je više nego pristupačna. Naravno, ukoliko želite da zamenite staklo koje se proizvodi u renomiranim evropskim fabrikama - PILKINGTON - SAINT GOBAIN - GUARDIAN -  opciono Vam možemo ponuditi i ovu varijantu, uz prepoznatljiv kvalitet i najniže cene!

Adekvatnom upotrebom kvalitetnih izolacionih i vezivnih materijala, kao i alata renomiranih evropskih kompanija naše stručno osoblje će rešiti Vaš problem za najkraće moguće vreme te Vam zagarantovati dugovečnost i visoke performanse Vašeg vetrobrana, a naročito bezbednost.

Jedinstveni smo po tome što posedujemo sve vrste kedera (guma i lajsni) koji se nalaze oko vetrobrana i preko 1000 (hiljadu) vrsta klipsova ( žabica ).

Naravno uz sve to posedujemo 30 vrsta senzor pedova ( umetak izmedju stakla i senzora ) čija je svrha pravilno funkcionisanje senzora za kišu, za automobile koji to poseduju.


Savetovaćemo Vas o najadekvatnijem, bržem ili sporijem lepku za ugradnju novog vetrobrana.

Sarađujemo sa svim osiguravajućim kućama koje posluju u Srbiji. Postupak je maksimalno uprošćen - jednostavno dođite u našu poslovnicu sa zapisnikom o oštećenju stakla i mi ćemo rešiti Vaš problem. Zamenićemo staklo, a račun proslediti osiguravajućoj kući.

Stakla koja ugrađujemo poseduju:
 • TUV sertifikate
 • USA DOT standard (američka homologacija)
 • ECE-R 43 (evropska homologacija)
Svi sertifikati ugravirani su u svakom artiklu kao dokaz standarda kvaliteta.

Dajemo garanciju na ugradnju koja iznosi 5 (PET) godina na kvalitet stakla i montaže!
Servis
Odabir stakla
TIP VOZILA
- putnički automobili
- komercijalna vozila
- kamioni


VRSTA STAKLA
- prednji vetrobrani
- zadnja stakla
- bočna stakla
- specijalna stakla


DODATNA OPREMA
- prednji vetrobrani sa senzorima, grejačima, solarni, laminirani...
- tamno zelena, sivo zatamnjena i "privacy" stakla

Proces zamene
Prilikom dolaska u naš servis, kupac će se upoznati sa procesom zamene auto stakla od strane naših komercijalista.

1. Izbor stakla
 • Kupac može da izabere staklo, jedno od 6 vodeća svetska proizvođača auto stakala tzv. druge ugradnje: PILKINGTON / SAINT GOBAIN / GUARDIAN /  OLYMPIA / XINYI.
 • Naši komercijalisti uzeće vaše podatke, kako bi Vam javili kada je automobil spreman za napuštanje servisa.

2. Uklanjanje oštećenog stakla
 • Adekvatnom upotrebom alata za uklanjanje oštećenog stakla, naši serviseri će na najefikasniji način pripremiti vozilo za dalji proces zamene
 • U zavisnosti od vrste stakla, ovaj proces traje 15-30 min.
 •  
3. Priprema za postavljanje novog stakla
 • Nakon čišćenja ostataka oštećenog stakla, serviseri će omogućiti da novo staklo bude adekvatno instalirano.
 • Trajanje ovog procesa je oko 10-15 min.
 •  
4. Montaža novog stakla
 • S obzirom na odličan kvalitet auto stakla, postavljanje novog stakla ne predstavlja veći problem i u zavisnosti od vrste stakla, ovaj proces traje 15-30 min.
 • Ukoliko je u pitanju staklo koje se ne lepi (montira se sa originalnom gumom/kederom) proces zamene je u ovoj fazi završen.
 •  
5. Proces sušenja
 • U ovoj fazi vozilo ostaje u servisu još oko 30-60 min. (tzv. preliminarno sušenje).
 •  
6. Napuštanje servisa
 • Nakon poziva vlasniku da dođe u servis po svoje vozilo, kupac dobija potvrdu o garanciji koja iznosi 5 (pet godina) i serviser ga informiše o daljem održavanju vozila
 •  
7. Prelepljivanje

 • Usluga skidanja vašeg vetrobrana (šoferšajbne) koja se odlepila i ponovno montiranje iste

U zavisnosti od vrste stakla, ceo proces "druge ugradnje" traje od 30 minuta (za staklo "na gumu") do 180 minuta koje je potrebno za zamenu stakla "na lepljenje".

Bezbednost
Zamena auto-stakla predstavlja prvenstveno bezbednosno pitanje.

Pri kupovini/izboru auto stakla mnogim kupcima je samo bitna najniža cena. Međutim, postoje različiti kvaliteti stakala, kao i više bezbednosnih pitanja prilikom procesa zamene. Nepropisno instalirano vetrobransko staklo je praktično neupotrebljivo i opasno kada dođe do incidenta u saobraćaju. Zato je veoma važno da izaberete uglednog montera, koji poseduje dobru reputaciju. Serviseri u "Astra Autu" jesu profesionalci i poseduju višegodišnje iskustvo u svom poslu. Isto tako, svi
materijali koji se koriste prilikom "druge ugradnje" garantuju visok nivo bezbednosti.

Vetrobran pomaže da kabinski prostor automobila (šasija) održi čvrstinu i adekvatnu zaštitu putnika, što je posebno važno u kod kombi vozila i mini-vanova sa ogromnim stakima. Prilikom frontalnog udara, vetrobran pomaže "airbag" sistemu zaštite adekvatno raspoređivanje siline i štiti putnike od situacije da budu izbačeni iz vozila. S obzirom na osobinu prednjih vetrobrana da su višeslojna, ova karakteristika je takođe važna jer ne postoji mogućnost rasipanja (nastajanja krhotina) stakla prilikom pucanja.Zakazivanje
code
sacekaj
Rezervacija je uspešno poslata. Hvala !
sacekaj
Nepravilno pounjena forma.. Probajte ponovo